Забравяме да говорим за ГЕРБ-СДС и ПП. Можем да говорим само

...
Забравяме да говорим за ГЕРБ-СДС и ПП. Можем да говорим само
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Няма да подкрепим други партии, а само национални приоритети

„ Забравяме да приказваме за ГЕРБ-СДС и Политическа партия. Можем да говорим само за национални цели, които БСП би подкрепила. Другите партии какво ще вършат не знам, само че ние като партия няма да подкрепим друга такава, без значение по какъв начин се споделя. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Румен Гечев, народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

 

Първата коалиция ГЕРБ-СДС не са си свършили работата и все още нямаме изясненост за техните цели. Ние коалиция с ГЕРБ от дълго време сме декларирали, че няма да направим. Но те могат да предложат национални приоритети и тогава нашата партия и членовете ѝ ще кажат, дали подкрепят включването на Българска социалистическа партия в тези национални цели без да вършим коалиция. 

Няма по какъв начин да подкрепим другояче държавно управление на ГЕРБ-СДС. В тази съответна конюнктура в България държавно управление на малцинството няма по какъв начин да стане .

Къде държавните управления се избират от специалисти? Един народен представител и министър би трябвало да е специалист в дадена област. Тук има разбирания, които опонират на здравия разсъдък. Да речем професионален специалист и професионален политик. Или хирург политик и хирург специалист. Това разделяне на специалисти и не експерти е неуместно.

Откъде накъде приоритет ще е Украйна? Трябва да бъде се одобри бюджетът за годината. Това, което споделя служебният кабинет е добре да си го споделя, и да си го четат. Но бъдещо държавно управление не би трябвало да извършва прогнози на служебното. Това, което оферират те в бюджета е политическа поръчка. Те споделят, че той се намира в неприятно положение и, че дефицитът ще е 6.4%. Но споделят, че финансовите разноски ще са 10 милиарда лева, а до момента България не е харчила повече от 2 милиарда лева.  Държавният дълг на България сега е по-малък от на множеството страни в Европейски Съюз и от маастрихтските критерии. България и Естония са отличниците на Европейския съюз по дълг. А дефицитът на множеството страни от еврозоната доближаваше до 8-9% в последните години.  Страните от еврозоната имат по-лоши индикатори от България.

Ще има ли държавно управление, това е въпрос към господин Бойко Борисов. Ако е Българска социалистическа партия - ще ви отговорим. Сега първите две партии си ревизират описите с министри и си пишат двойки в бележниците. Каква е отговорността на партия, която има 23 депутати в Народното събрание.

Ние постоянно сме подготвени да обсъждаме неща, които са потребни за България. Ако се обединим към национални цели, единствено тогава можем да реализираме нещо.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР